junior-angin

Stručnjak protiv grlobolje kod djece

 • junior-angin pastile za djecu

  Nježno i prirodno ublažavaju grlobolju - za djecu stariju od četiri godine.

  • Ublažavaju grlobolju i smiruju upaljeno grlo djeteta
  • Tvore smirujući zaštitni film na sluznici u području usta i grla, čime sprečavaju da patogeni prodru u sluznicu
  • Zbog ukusne arome jagode specijalno su prilagođene djeci

  S islandskim lišajem, dokazanim prirodnim sastojkom.

  • Sastav

   Jedna pastila sadrži

   • Islandski lišaj (6,67 mg)
   • Kalcij pantotenat (6,67 mg)
  • Upotreba i dostupnost
   • Doziranje: Djeca u dobi iznad četiri godine uzimaju jednu pastilu svaka 2-3 sata (ne više od 3 u toku 24 sata).
   • 24 pastile
   • Dostupno u apotekama
 • junior-angin sirup za djecu

  Rješenje 2 u 1: ublažava grlobolju i smiruje nadraženo grlo, čak i kod veoma male djece.
  Za djecu uzrasta iznad jedne godine.

  • Ublažava grlobolju i smiruje nadraženo grlo
  • Dodatno smiruje nelagodni kašalj
  • Obrazuje smirujući zaštitni film na sluznici u području usta i grla, čime sprečava da patogeni prodru u sluznicu
  • Ukusna aroma višnje
  • S obzirom na to da je sirup, sigurno ga je i jednostavno uzimati, a prikladan je čak i za djecu uzrasta iznad jedne godine

  Bez alkohola i šećera. S dokazanim biljnim sastojcima, islandskim lišajem i sljezom.

  S patentiranom aktivnom formulom.

  • Sastav

   100 ml sadrži

   • Islandski lišaj (5 g)
   • Sljez (5 g)
  • Upotreba i dostupnost
   • Doziranje: Djeca od 1 do 6 godina: 5 ml junior-angin sirupa za djecu jednom ili dvaput na dan. Djeca i adolescenti od 6 do 16 godina: 10 ml junior-angin sirupa za djecu dvaput na dan.
   • 100 ml
   • Dostupno u apotekama
O grlobolji kod djece - uzroci i simptomi

Njihovo grlo je grubo i bolno, otok boli i zbog toga im je teško jesti. Za djecu, kao i za odrasle, grlobolje su prilično bolne.

Najčešći uzrok grlobolje kod djece je obična prehlada koja djecu pogađa u prosjeku osam puta godišnje, što je mnogo češće nego kod odraslih. Virusi prehlade se mogu lakše primiti za sluznicu kod djece i uzrokovati upalu jer imunološki sistem djece još uvijek nije u potpunosti sazrio.

Kod djece uzrasta ispod dvije godine, osjetljiva sluznica se nadražuje tokom igre vani na hladnom zraku ili suhom zraku ugrijane prostorije, što također potiče grlobolju.

Djeca koja idu u vrtić ili školu izložena su većem riziku od zaraze u odnosu na ostalu djecu. Time se objašnjava češća pojava prehlade kod djece nego kod odraslih. Virusi koji su odgovorni za prehladu mogu se širiti veoma brzo, naročito u vrtiću. Djeca u vrtiću bez razmišljanja stavljaju prste u usta ili se ugraju igračkama koje su druga djeca dirala ili čak stavljala u usta.

Prvi znaci grlobolje kao dijela obične prehlade javljaju se u roku od šest dana nakon zaraze. Tada je grlo bolno, javlja se svrbež, sluznica je crvena i natečena, a otok je bolan.

U tom periodu junior-angin pastile pomažu tako što pouzdano ublažavaju grlobolju, sprečavaju da još patogena prodre u sluznicu te smiruju nadraženu sluznicu.

Pored grlobolje, prehlada kod djece često podrazumijeva i kašalj. On se prije svega manifestuje kao nadražajni kašalj uzrokovan nadraženošću sluznice. Napadi kašlja su naročito umarajući za djecu te im uskraćuju san u toku noći. U tom slučaju, junior-angin sirup je najbolje rješenje jer ne samo da smiruje upaljeno grlo nego ublažava i nadražujući kašalj. Prirodni zaštitni film koji se obrazuje na sluznici u području usta i grla sprečava prodor novih patogena. Zbog tečne teksture, junior-angin sirup mogu uzimati i veoma mala djeca uzrasta od jedne godine koja ne mogu uzimati pastile.

junior-angin - stručnjak protiv grlobolje kod djece

junior-angin je posebno razvijen za potrebe djece. Nudi nježno i učinkovito rješenje pristupačno djeci kada pate od grlobolje ili nadražujućeg kašlja.

junior-angin pastile:

 • Protiv grlobolje
 • Za djecu stariju od četiri godine
 • Ukusna aroma jagode
junior-angin sirup:
 • Protiv grlobolje i nadražujućeg kašlja
 • Za djecu uzrasta iznad jedne godine
 • Ukusna aroma višnje
 • Bez alkohola i šećera
Prirodni način djelovanja junior-angina

Djeca pate od grlobolje mnogo češće nego odrasli. Grlobolja je najčešće rezultat obične prehlade kojoj su djeca naročito podložna zbog svog nezrelog imunološkog sistema i visokog rizika od infekcije kojoj su izloženi u vrtiću i školi.

Bez obzira na to da li je grlobolja jaka ili ne, nije ugodno ako vas grlo boli, svrbi ili vam je teško gutati, a sluznica vam je nadražena.

U tim slučajevima pomažu junior-angin pastile koje sadrže dokazani biljni sastojak, islandski lišaj. U slučaju grlobolje, islandski lišaj obrazuje zaštitni film koji predstavlja prirodnu barijeru direktno na sluznici u području usta i grla koje je upaljeno. Taj zaštitni film ublažava nadraženu sluznicu grla te sprečava dalji prodor novih patogena. Na taj način se ublažavaju grlobolje kod naših najmlađih, a njihova grla štite od daljih nadražaja.

Kako se junior-angin pastile cuclaju, islandski lišaj sadržan u pastilama se može jednako širiti po sluznici u području usta i grla. Pored toga, cuclanje stimuliše salivaciju koja ugodno vlaži nadraženu sluznicu.

Pored islandskog lišaja, pastile junior-angina također sadrže kalcij pantotenat, koji je iznimno dobro podnošljiv te je prirodnan sastojak dobiven iz vitaminske pantotenske kiseline i poznat je po svojstvima hidratacije. Kalcij pantotenat podržava umirujuće djelovanje islandskog lišaja na nadraženu mukoznu membranu koja je napadnuta kada djeca pate od upale grla.

Kod djece, obična prehlada se ne vezuje samo za grlobolju nego i za nadražujući kašalj koji može biti izuzetno umarajući jer djeca pate od napada kašlja. Napadi kašlja kao dio prehlade uzrokovani su upalom sluznice u području usta i grla.

U tom slučaju junior-angin sirup sa svojom patentiranom aktivnom formulom nudi rješenje jer ne samo da ublažava grlobolju nego i smiruje nadražujući kašalj. Efikasnost junior-angin sirupa je naučno dokazana.

junior-angin sirup sadrži dva dokazana prirodna sastojka: islandski lišaj i sljez, poznati po svojim zaštitnim svojstvima na sluznicu te također stvaraju zaštitni film na nadraženu mukozu u ustima i grlu. Kombinacija oba sastojka dovodi do dvostrukog obogaćivanja zaštitnog filma koji smiruje sluznicu, sprječava daljnje prodiranje patogena i dodatno smiruje iritirajući kašalj.

Junior-angin sirup je sigurna i jednostavna forma doziranja, naročito za djecu u dobi od jedne godine koja ne mogu sigurno cuclati pastile.

Njihovi dokazani biljni sastojci znače da su oba junior-angin proizvoda prirodno, nježno i efikasno rješenje za grlobolje i kašalj kod djece.

 
Islandski lišaj

Islandski lišaj (latinski: Cetraria islandica) je biljka slična lišaju koji raste širom Evrope, pretežno na višim nadmorskim visinama. Bogat je kalcijem, jodom, kalijem, fosforom i različitim vitaminima te ima umirujuća i zaštitna svojstva za sluznicu. U narodnoj medicini, ova medicinska biljka se koristi još od 17. stoljeća, pretežno za respiratorne i plućne poremećaje, ali i za druge simptome kao što je upala sluznice želuca (gastritis).

Sljez

Sljez (latinski: Malva sylvestris) je biljka koja raste širom Evrope te se od davnih vremena koristi kao medicinska biljka. Poznat je po umirujućim i zaštitnim efektima na sluznicu. Cvjetovi sljeza se u narodnoj medicini koriste za simptome obične prehlade kao što su suhi kašalj i grlobolja, kao i kod liječenja problema s mjehurom i probavom.

 
junior-angin sirup – naučno dokazana učinkovitost

U jednoj studiji naučno je dokazano da formulacije sadržane u junior-angin sirupu znatno ublažavaju grlobolje i suhi/nadražujući kašalj kod osoba koje ga koriste.

*Prilagođeno iz izvora: Mehl S., Vestweber A-M., Journal of Pharmacology and Therapy, 2008;4:111

junior-angin - najbolji kvalitet, prilagođeno potrebama djece

Kvalitet i sigurnost proizvoda naročito su važni za lijekove namijenjene djeci. Proizvodi junior-angin su medicinski elementi posebno razvijeni za djecu te u pogledu sastava, oblika i ukusa savršeno prilagođeni potrebama djece. S dokazanim sastojcima iz prirode, junior-angin nudi efikasno i nježno rješenje.

junior-angin se proizvodi u Njemačkoj prema najvišim mjerilima kvaliteta te stoga nudi cjelovitost kvaliteta, tolerancije i efikasnosti.

 
Kada se radi o mom djetetu, čak i ono najbolje nije dovoljno dobro te zbog tog imam povjerenje u junior-angin.
Još savjeta i trikova
za grlobolju kod djece

Pored prikladnih proizvoda iz apoteke (npr. junior-angin), i kućni lijekovi mogu doprinijeti ublažavanju grlobolje kod djece. U slučaju da se simptomi grlobolje pogoršaju i pojave se drugi simptomi, javi se groznica ili ako se stanje ne poboljša nakon tri dana, trebate otići kod ljekara!

 • 01
  Dajite djetetu što više tečnosti - na primjer biljne čajeve, vruć limun s medom ili svježe sokove s visokim procentom vitamina C.
  02
  Starija djeca mogu ispirati grlo čajem od žalfije ili slanom vodom (1 čajna kašika u čaši tople vode).
 • 03
  Napravite oblogu za grlo. Hladna obloga za grlo (npr. upotreba kvarka) je prikladna za akutnu upalu grla praćenu otežanim gutanjem. Topla obloga za grlo (npr. upotreba tople vode) pretežno pomaže ako grlobolja traje već nekoliko dana te kod opuštanja sluznice.
  04
  Obroci treba da budu lagani i puni vitamina - na primjer, pileća supa s tjesteninom ili supa od povrća te svježe voće. Dijete ne mora jesti ukoliko nema apetit.
 • 05
  Pokušajte uspostaviti vlažnu klimu u prostoriji - naprimjer, pomoću ovlaživača zraka i provjetravanjem prostorije.
  06
  Parno kupatilo od kamilice pomaže kod ublažavanja boli.
 • 07
  Pobrinite se da se dijete dovoljno odmara i vodi računa o svom tijelu, što pomaže kod procesa ozdravljenja.

Podijeli ovu internetsku stranicu

1 Von Rheinbaben, F.: Synergistic effects of the active agent combination for timely local treatment of an inflammation-related acute sore throat. Thieme Drug Report 2016; 10 (13): 1-12

neo-angin®, neo-angin® bez šećera: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo za upotrebu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama na lijek i
medicinsko sredstvo posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

junior-angin pastile, junior-angin sirup: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo za upotrebu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama na lijek i medicinsko sredstvo posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom. Medicinsko sredstvo dostupno u apotekama.