neo-angin®

Dokazani stručnjak protiv grlobolje

 • neo-angin® pastile


  Pouzdana pomoć kod grlobolje s višestrukim napadima.
  Svojom dokazanom TriActive formulom, neo-angin®

  • ublažava bol
  • bori se protiv infekcije
  • smiruje upalu

  ... i sve to bez antibiotika.

  • Sastav

   Jedna pastila sadrži

   • 2,4-dihlorbenzil alkohol (1,20 mg)
   • Amilmetakresol (0,60 mg)
   • Levomentol (5,9 mg)
  • Upotreba i dostupnost
   • Doziranje: Djeca u dobi iznad šest godina uzimaju jednu pastilu svaka 2-3 sata (ne više od 6 u toku 24 sata). Ukoliko se simptomi zadrže duže od 3-4 dana, potražite savjet ljekara.
   • 24 pastile
   • Dostupno u apotekama

 • neo-angin® pastile bez šećera


  Pouzdana pomoć kod grlobolje s višestrukim napadima. Prikladno i za dijabetičare.
  Svojom dokazanom TriActive formulom, neo-angin®

  • ublažava bol
  • bori se protiv infekcije
  • smiruje upalu

  Bez šećera i antibiotika.

  • Sastav

   Jedna pastila sadrži

   • 2,4-dihlorbenzil alkohol (1,20 mg)
   • Amilmetakresol (0,60 mg)
   • Levomentol (5,72 mg)
  • Upotreba i dostupnost
   • Doziranje: Djeca u dobi iznad šest godina uzimaju jednu pastilu svaka 2-3 sata (ne više od 6 u toku 24 sata). Ukoliko se simptomi zadrže duže od 3-4 dana, potražite savjet ljekara.
   • 24 pastile
   • Dostupno u apotekama

O grlobolji - uzroci i simptomi

Grlobolje se najčešće javljaju kao dio obične prehlade, a uzrokuju ih virusi i bakterije koji prodiru u sluznicu respiratornog trakta (infekcija) i uzrokuju lokalnu upalu. Kot obične prehlade je upaljena sluznica grla (faringitis), što rezultira grloboljom.


Do grlobolje može doći i kod tonsilitisa ukoliko je sluznica krajnika upaljena ili kod laringitisa kada su upaljene sluznice ždrijela.

Tipični razvoj prehlade

Čak i kada postoje različiti uzročnici grlobolje, grlobolje su najčešće simptom obične prehlade koju odrasli imaju u prosjeku nekoliko puta godišnje. Prehlada se naročito razvija zimi kada je imunološki sistem oslabljen. Međutim, ona može biti problem i u toplom periodu ako ste izloženi velikim promjenama temperature, npr. kao posljedica sistema za hlađenje.

Na početku prehlade, sluznica u ustima i grlu se isuši te se virusi i bakterije nakupljaju u povećanom broju. Ljudsko tijelo ove patogene obično može držati pod kontrolom, ali ukoliko je vaš imunološki sistem oslabljen prehladom, on se ne može prikladno braniti od virusa ili bakterija. Rezultat: patogeni prodiru u sluznice u području usta i grla (infekcija), mogu se razmnožavati i uzrokovati upalu.

Ovi mikrobiološki procesi postaju očigledni putem tipičnih simptoma grlobolje: prvo vam je grlo suho, potom počinje svrbjeti, počinje se crvenjeti i oticati, a potom postaje bolno i otežano vam je gutanje.

Sada je neo-angin® savršena pomoć jer neo-angin® pomaže na tri načina: ne samo da ublažava grlobolju i upalu nego se bori i protiv bakterija koje napadaju sluznicu i koje su, zajedno s virusima, glavni uzročnici grlobolje.

Izaberite omiljeni neo-angin®

Poseban način djelovanja neo-angin®
TriActive formula

Ukoliko je prehlada na vidiku, često je praćena grloboljom. To uzokuju patogeni koji prodiru u sluznicu usta i grla (takozvana infekcija) i uzrokuju upalu koja se povezuje s grloboljom.

neo-angin® pastile sadrže djelotvornu kombinaciju tri aktivna sastojka amylmetacresol, dihlorbenzil alkohol i levomentol te putem svoje TriActive formule pomažu na tri načina:

1. ublažavaju bol
2. bore se protiv infekcije
3. umiruju upalu

Bakterije su zajedno s virusima primarni uzroci grlobolja. Ukoliko vam je tijelo oslabljeno običnom prehladom, vaš imunološki sistem ne može se na prikladan način boriti protiv tih patogena te oni prodiru u sluznicu vaših usta i grla (infekcija) i tamo se razmnožavaju. Ovdje antiseptički efekt neo-angina® ima važnu ulogu jer amylmetacresol, dihlorbenzil alkohol i levomentol sprečavaju rast bakterija i bore se protiv bakterija koje napadaju sluznicu i uzrokuju grlobolju. Stoga neo-angin® sadrži tri aktivna sastojka koja se bore protiv bakterija, kao jednog od osnovnih uzročnika grlobolje.

Kada patogeni napadnu sluznicu u području usta i grla kao dio obične prehlade, tijelo reaguje upalom te dolazi do tipičnih simptoma grlobolje, poput svrbeža u grlu, crvenila i oticanja grla, zajedno s otežanim gutanjem. Sva tri aktivna sastojka koja sadrži neo-angin® – amylmetacresol, dikhorbenzil alkohol i levomentol – sprečavaju medijatore upale i boli koji su uključeni u upalu sluznice usta i grla te grlobolju. Na taj način neo-angin® ublažava bol i smiruje upalu.

Pored toga, aktivni sastojak levomentol ima efekat hlađenja i stoga doprinosi smirivanju grlobolje.

Nekoliko studija je naučno dokazalo učinkovitost neo-angina®. One su pokazale da je kombinacija amylmetacresola, dihlorbenzil alkohola i levomentola naročito odgovorna za učinkovitost neo-angina®¹. Ne samo da se ova tri sastojka bore protiv bakterijske infekcije nego i ublažavaju bol i upalu te se nadopunjuju na besprijekoran način.

 
Često imam važne sastanke i ne mogu sebi priuštiti da ih otkažem zbog grlobolje. Dobro je znati da se u ovim situacijama mogu osloniti na neo-angin® .
Protiv grlobolje izaberite neo-angin®

neo-angin® je dokazani stručnjak u borbi protiv grlobolje i bori se ne samo protiv simptoma nego i protiv bakterijskih patogena koji su jedan od osnovnih uzročnika grlobolje.

Zahvaljujući dokazanoj TriActive formuli, neo-angin®

1. ublažava bol
1. ublažava bol
2. bori se protiv infekcije
2. bori se protiv infekcije
3. smiruje upalu
3. smiruje upalu
Još savjeta i trikova
za grlobolju

Ukoliko patite od grlobolje uzrokovane običnom prehladom, lijek za grlobolju poput neo-angina® omogućava vam ublažavanje boli, borbu protiv infekcije i smirivanje upale. Oni koji žele uraditi nešto kako bi to podržali, trebaju uzeti u obzir jednostavne savjete i trikove za grlobolju.


U nekim slučajevima, naročito kada se radi o bakterijskim infekcijama, možda će biti potreban dalji tretman, na primjer tretman antibioticima. Pomoć ljekara treba zatražiti ako se simptomi dugo zadrže (više od 3-4 dana) ili ukoliko neki simptomi budu pretjerano naglašeni, kao što su groznica i/ili loše opće stanje.

 • 01
  Piti mnogo po mogućnosti biljnih čajeva ili vrućeg limuna
  02
  Ispirati grlo čajem od žalfije ili slanom vodom
 • 03
  Primijeniti obloge za grlo (npr. s vrućom vodom ili kao topla obloga od krompira)
  04
  Vlažiti unutrašnji zrak
 • 05
  Prestati pušiti

Podijeli ovu internetsku stranicu

1 Von Rheinbaben, F.: Synergistic effects of the active agent combination for timely local treatment of an inflammation-related acute sore throat. Thieme Drug Report 2016; 10 (13): 1-12

neo-angin®, neo-angin® bez šećera: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo za upotrebu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama na lijek i
medicinsko sredstvo posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

junior-angin pastile, junior-angin sirup: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo za upotrebu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama na lijek i medicinsko sredstvo posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom. Medicinsko sredstvo dostupno u apotekama.